WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN

ACTIVITEITEN > WORKSHOPS EN TRAININGEN > WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN

Systemische Werk in organisaties brengt de systemische achtergrond en context een bedrijf in beeld. Tijdens een opstelling gaan we de cultuur beter begrijpen en door de verhalen te zien die medewerkers bij zich dragen, begrijpen we meer van de organisatie. 

Achter de verhalen schuilen de verlangens, onderliggende motieven, de persoonlijke historie, creativiteit, ideeën, talent en mogelijkheden van alle betrokkenen van de organisatie.

We kunnen Karakteropstellingen goed gebruiken voor narratieve situaties, wanneer we de verhalen van de mensen, producten, merken of diensten in beeld willen brengen.


De realiteit direct in beeld op de vloer

Voor bedrijven zijn Karakteropstellingen een directe, veilige en effectieve manier om ideeën, concepten, een visie, doel, merken of samenwerkingen te onderzoeken in een fictieve werkelijkheid, gebruikmakend van verhalen en karakters. We komen uit ons hoofd en tappen in op onze creatieve stroom en krijgen een goed zicht op de belangen of krachten die de creatieve stroom blokkeren, dan wel versterken. 

Direct werkend op de vloer vinden we meestal veel sneller wat ons drijft, bindt en boeit, dan door daar zittend aan tafels over te praten. 


Wat stellen we op?

Met een karakteropstelling ontdekken waar precies het enthousiasme en plezier zit, waar het wringt of waar frustratie het succes in de weg zit. 

Met de vloer als onderzoeksveld ontdekken we waar de veranderingen zitten en hoe we ruimte kunnen geven aan verhalen, roddels, wensen, onbenutte talenten of kansen. Ook verhalen over organisatie-gerelateerde onderwerpen kunnen we met een karakteropstelling onderzoeken. 

Denk hierbij aan: visieontwikkeling, productontwikkeling, storytelling en story branding het ontwikkelen van klantpersona’s, creatieve sessies en Denktanks; teamtrainingen en presentietrainingen.


Praktische informatie

Een ideale groepsgrootte is tussen de 8 en 16 personen. Afhankelijk van de vraag kan deze grootte in overleg worden aangepast. 

Binnen coaching kan ook met kleinere groepen of 1-op-1 worden gewerkt. Lees meer —>

Locatie en duur: in overleg.

Iedere opstelling is maatwerk. Om tot een goede afstemming te komen, vindt vooraf overleg plaats met de opdrachtgever en (zo mogelijk een aantal) betrokkenen. We bespreken de vraag, de aanleiding, wensen, beoogde resultaten, de locatie en de tijdsduur. 


Neem contact op voor verdere informatie. Ik bespreek graag de mogelijkheden: tel. (06) 397 828 55 / hans@hansjeths.nl  
Lees meer:

Creative Strategy Lab —>

Hans Jeths Consultancy, coaching in bedrijven —>

Toepassingen opstellingen in bedrijven —>

Systemische werkvormen —>


Een organisatie is de verzameling verhalen die het over zichzelf vertelt. De verhalen leren ons welk gedrag ons zal helpen om beloond te worden, invloed te hebben en gerespecteerd te worden. Dit gedrag is de cultuur.  

- Judah Pollack

WORKSHOPS EN TRAININGEN

Introductieworkshop

Eendaagse workshop Karakteropstellingen

Workshops voor bedrijven

Training Werken met Karakteropstellingen

Training Tafelopstellingen

Trainingen Kunstonderwijs & Jonge Makers
Karakteropstellingen is een onderdeel van Hans Jeths Consultancy    

Copyright© 2020 Hans Jeths.  All rights reserved.        

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacy Beleid voor meer informatie.