TRAINING 

TAFELOPSTELLINGEN

ACTIVITEITEN > WORKSHOPS EN TRAININGEN > TAFELOPSTELLINGEN

Zonder de fysieke aanwezigheid van een groep, is het goed mogelijk om toch de verhelderende werking van een opstelling te ervaren.

Tafelopstellingen wordt binnen Systemisch werk ingezet binnen coaching en persoonlijk onderzoek of wanneer er geen representanten aanwezig zijn. Er wordt gewerkt aan een tafel of op de vloer in de ruimte, in een-op-een setting of in een kleine groep.

De verschillende representanten uit het systeem worden voorgesteld door vloerankers*).

Wanneer de representanten / plaatsankers op de tafel of in de ruimte zijn geplaatst, onderzoeken we hun posities als representanten, waardoor deze als personages 'tot leven' komen. Er volgt een gesprek over de beelden en de ervaringen en zo wordt voelbaar wat er speelt. Het verdere verloop is verder vrijwel gelijk aan een opstelling met een groep representanten van vlees en bloed.


DE TRAINING

Tijdens een training van twee dagen leer je werken met Tafelopstellingen (zowel aan een tafel, als op een vloer in de ruimte) en hoe je deze werkvorm kunt inzetten binnen je werk. Je ontwikkelt een gevoeligheid voor de systemische visie en werkwijze. Je krijgt vaardigheden en technieken aangereikt om zelf eenvoudige opstellingen te maken met plaatsankers*) op een tafel en in een ruimte.

Afhankelijk van de doelgroep wordt nader ingegaan op specifieke aspecten van het systemisch werk in relatie tot je werkgebied.

De training is ervaringsgericht. We werken aan de hand van eigen vragen en thema's, eigen - bestaande verhalen of scripts, of met kwesties die tijdens de training naar voren komen.


VOOR WIE

Theaterprofessionals, zoals acteurs, dansers, theatermakers, performers, regisseurs, trainingsacteurs, drama- en theaterdocenten en -coaches etc.

Deelnemers hebben eerder een workshop of training Karakteropstellingen gevolgd - en/of zijn bekend met systemisch werk. Eventueel verzorg ik eerst een introductie- of eendaagse workshop.


*) Vloerankers: De verschillende representanten en elementen uit het systeem worden voorgesteld door sjablonen. Dat zijn bijvoorbeeld A4 papier, schoenen, stenen, post-itt's en dergelijke. Begeleider en deelnemer en/of eventuele aanwezige representanten nemen hier, nadat ze zijn opgesteld, plaats op deze verschillende plaatsankers, waardoor deze als personen, personages of elementen tot leven komen. Zo wordt voelbaar en zichtbaar wat er speelt. Het verdere verloop is verder gelijk aan een opstelling met een groep mensen.PRAKTISCHE INFORMATIE

Deelnemers hebben enige ervaring met Systemisch werk.

Een optimale groepsgrootte is tussen de 8 en 16 personen, maar kan in overleg worden aangepast. 

Duur van de training in overleg (afhankelijk van achtergrond en ervaring). 


Om tot een goede afstemming te komen, vindt vooraf overleg plaats met de opdrachtgever en (een aantal) betrokkenen. We bespreken de aanleiding, wensen, beoogde resultaten en de duur.


Neem contact op voor verdere informatie. Ik bespreek graag de mogelijkheden: 

tel. (06) 397 828 55 / hans@hansjeths.nl  
WORKSHOPS EN TRAININGEN

Introductieworkshop

Eendaagse workshop Karakteropstellingen

Training Werken met Karakteropstellingen

Training Tafelopstellingen

Trainingen Kunstonderwijs & Jonge Makers

Karakteropstellingen is een onderdeel van Hans Jeths Consultancy    

Copyright© 2020 Hans Jeths.  All rights reserved.        

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacy Beleid voor meer informatie.