KARAKTERS BOUWEN

EENDAAGSE WORKSHOP VOOR MAKERS EN SPELERS

ACTIVITEITEN > WORKSHOPS EN TRAININGEN > OPEN INSCHRIJVING 

Als speler of maker ben je altijd wel op zoek naar hoe je meer kleur, scherpte en bezieling aan je personages kunt geven. Karakteropstellingen biedt een unieke mogelijkheid om de karakters in je verhaal te ontwikkelen en te verdiepen. Tijdens een karakteropstelling komen je personages zelf aan het woord. Door hun hun onderlinge relaties te observeren, kom je meer te weten over het verhaal en over jouw drijfveren en motieven en van die van je personages.


DE WORKSHOP

Aan de hand van eigen vragen over personages maken we opstellingen. Door middel van representanten plaatsen we de personages in de ruimte. Door hen te bevragen wordt het onderliggende systeem duidelijk. Er komen conflicten aan het licht die gebruikt kunnen worden om de dramatische lijn te onderzoeken. 

Ook bevragen we personages over de relatie met z’n makers, waardoor het zich kan ontworstelen van oordelen van z’n makers en loskomt van het papier of je computer. 

Tenslotte plaatsen we de toeschouwer in het systeem van de opstelling om de impact van het verhaal te toetsen bij het publiek.


WERKWIJZE

De workshop is ervaringsgericht. We maken vier of vijf opstellingen over ingebrachte projecten. Daarnaast doen we een aantal systemische oefeningen en werken we in subgroepen aan eigen projecten. 


WERKWIJZE

OVER DE METHODE


PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: nog niet bekend

Tijd: 10.00-17.00 uur.

Doelgroep: artistieke professionals, zoals acteurs, dansers, mimespelers, theatermakers, theaterdocenten, scriptschrijvers, regisseurs, dramaturgen etc.

Groepsgrootte: maximaal 16 personen. 

Locatie: De Ruimte, Weesperzijde 79A, Amsterdam.


Kosten: € 120 / € 100 minima en studenten. Bedragen zijn inclusief 21% BTW, koffie en thee. 


Voorwaarden open inschrijvingVERDERE INFORMATIE

hans@hansjeths.nl

tel. (06) 397 828 55

Foto boven: Jan Kolar / VUI Designer, via Unsplash

Karakteropstellingen is een onderdeel van Hans Jeths Consultancy    

Copyright© 2020 Hans Jeths.  All rights reserved.        

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacy Beleid voor meer informatie.